BLOG - 19 de Setembre de 2014

Marca Personal


Les persones som sempre marca i deixem marca en tots els àmbits, persones, i en allò que fem a la nostra vida, és la nostra empremta al món, aquesta s'ha de saber reconèixer, fer-la conscient, i aportar el nostre valor diferencial i ser reconeguda pel nostre entorn. I més en el món laboral, hem d’aprendre a identificar la nostra marca, saber-la potenciar, fer-la visible, aportar diferència; tot els nostres talents i potencial, per a la creació d’una identitat pròpia, ben definida, coherent i congruent.

Quan es clarifica i comunica allò que ens fa especials i diferents, i utilitzem aquestes qualitats per a guiar la nostra carrera professional o per prendre les nostres decisions estratègiques, això és Marca Personal. I primer es tracta d’entendre quins són els nostre atributs: fortaleses, habilitats, valors i passions, que ens fan únics i utilitzar-los per a diferenciar-nos dels nostres competidors i dels nostres iguals. Quan això es té clar, ha arribat l’hora de fer visible al món la nostra marca. S’ha de ser una bon professional i un professional visible, i la visibilitat farà que els altres es puguin beneficiar dels nostres serveis i nosaltres guanyar-nos la vida amb això que ens omple. Es podrà posar al servei dels altres el nostre potencial, el nostre valor essencial i diferencial. Per a aconseguir-ho, s’ha de saber comunicar la nostra marca de manera clara, amb una promesa de valor única als nostres clients i/o empreses.

Si es vol deixar petjada, s’ha de mostrar al món el que ets capaç de fer. I no et preocupis, tothom té quelcom que pot oferir als altres. Solament, fa falta que descobreixis què és?, i així poder crear amb allò que et diferencia alguna cosa útil pels demés, i amb allò ser percebut diferent en el teu entorn. No fa falta que descobreixis la sopa d’all!!!.. En aquest procés has de ser percebut com un professional confiable. Si ets un professional de confiança i saps arribar a l’emoció dels demés, podràs enamorar a la teva audiència o clientela.

La Marca Personal és el resultat del Personal Branding, que consisteix en realitzar accions planificades i conscients per a influir en com som percebuts pels demés, i així deixar una impressió positiva en l’audiència o públic a través de l’experiència de les accions rebudes, producte de comunicar de manera clara el que ofereixes als teus clients.  I això, no és nou d’ara, ja fa temps que es fa. S’assumeix un rol actiu en la creació d’una direcció a la teva vida, que forma part de tot el que fas. Perquè és el que fas, no el que dius que fas, o el que és veu però no hi és, això seria un miratge (una imatge sense fons, que no es correspon amb el que tu ets i ofereixes, una imatge prefabricada per enlluernar).

Així és un mètode o procés planificat, per aconseguir que la gent et conegui, sàpiga qui ets, el que fas i obtinguis el reconeixement que et mereixes. I el resultat de tot això és la Marca Personal. El Personal Branding tracta sobre tu i sobre els demés; has de descobrir la teva Marca i després oferir-la als altres. Si solament et centres en tu o en els demés, es fracassa.

Les persones som equiparables a una marca perquè com elles, tenim uns atributs, tenim i ens movem per uns valors i tenim una posició en el nostre entorn.

I tu què vols ser, una marca blanca, sense saber que et diferencia dels altres o una marca amb identitat pròpia i fer-la valdre en el teu entorn laboral, en un procés de recerca de feina o projectar-la com emprenedor amb el teu projecte professional?

I tu saps quina Marca ets?. La vols saber?. Si vols, et puc ajudar a crear-la.

 

COMENTARIS:

Encara no s'ha fet cap comentari d'aquest article